Мусака

10

Листкова запіканка з баклажанів, помідорів, картоплі, м'ясного фаршу, під соусом бешамель. Це один з безлічі рецептів мусака, інтернаціональний варіант страви.

Продукти
  • Фарш м'ясний - 200 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Соус Бешамель - 150-200 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія рослинна
  • Зелень петрушки
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати мусаку з баклажанами:

Лук очистити і нарізати півкільцями.

Шаг №2

На сковороді розтопити 50 г масла.

Шаг №3

Викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.

Шаг №4

Картоплю очистити і нарізати кружечками.

Шаг №5

Розігріти рослинне масло. Викласти скибочки картоплі.

Шаг №6

Баклажан нарізати кружечками товщиною 0,5 див.
Додати кружечки баклажана до картоплі.

Шаг №7

Обсмажити під кришкою, час від часу перемішуючи, до м'якості.
Підготовлені картоплю і баклажани (половину від загальної кількості) перекласти у форму для запікання. Розрівняти.

Шаг №8

Наступним шаром викласти фарш.
Посолити і поперчити.

Шаг №9

На фарш викласти обсмажену цибулю.

Шаг №10

Помідори нарізати кільцями і викласти на цибулю.
Зверху викласти і розрівняти залишилися картоплю і баклажани.

Шаг №11

Полити соусом бешамель.

Шаг №12

Запікати мусаку з баклажанами при температурі 180 градусів до 90 хвилин.

Шаг №13

Посипати мусаку рубаною петрушкою.
Мусака з баклажанами готова. Приємного апетиту!

Вгору