Московський борщ з буряком

12 6 40 хв. 120 хв.

Ах, який сьогодні у мене на обід був борщ!.. Не борщ, а казка.

Продукти
  • Свинина на кісточці - 500 г
  • Буряк - 1 шт.
  • Капуста білокачанна - 300 г
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Томатна паста - 2 столові ложки
  • Цукор - 4 ч.л.
  • Рослинне масло - 3-4 ст. ложки
  • Оцет 9% - 1-2 ч.л.
  • копчені Сосиски - 2-4 шт.
  • Сметана - за смаком
  • Зелень - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти перед Вами.

Шаг №2

М'ясо помити. Залити холодною водою. Зібрати шум, що утворюється при закипанні. Варити 1-1,5 години, до готовності. Вийняти готове м'ясо.

Шаг №3

Почистити і помити буряк. Буряк натерти на крупній тертці.

Шаг №4

Нагріти сковороду, налити рослинне масло. Загасити буряк в сковорідці з закритою кришкою 7-10 хвилин на маленькому вогні. Потім додати томат-пасту, оцет, цукор і невелику кількість води або бульйону. Гасити всі разом 3-5 хвилин.

Шаг №5

Почистити і помити моркву і цибулю. Моркву натерти на крупній тертці. А цибулю порізати кубиками.

Шаг №6

Нашаткувати капусту.

Шаг №7

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Додати цибулю і моркву. Пасерувати овочі, помішуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини.

Шаг №8

У киплячий бульйон покласти пасеровані моркву з цибулею, тушковану буряк і нарізану соломкою капусту. Варити 10 хвилин.

Шаг №9

Нарізати кільцями копчені сосиски.

Шаг №10

Нарізати шматочками відварну свинину.

Шаг №11

Помити і дрібно нарізати зелень.

Шаг №12

Опустити в борщ нарізані сосиски, м'ясо і зелень. Довести до кипіння. Дати борщу настоятися 5 хвилин. Московський борщ з буряком готовий.

Шаг №13

Готовий суп розлити по тарілках. Додати сметану. А ще добре подати до борщу часник.
Приємного апетиту!

Вгору