Морські гребінці з зеленим горошком і локшиною

12 4 10 хв. 20 хв.

Морські гребінці маринуються, потім смажаться і подаються з локшиною і зеленим горошком.

Продукти
  • Морські гребінці - 450 г
  • Горошок зелений стручковий (цукровий) - 300 г
  • Локшина соба (варена) - 4 склянки (приблизно 180 г сирої)
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Сік апельсиновий - 1 ст. л.
  • Оцет рисовий - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) - 0,5 ч. л.
  • часниковий Соус чилі - 0,25 ч. л.
  • Масло кунжутне - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Цибуля зелена (різаний) - 0,25 склянки
Приготування

Як робити: Морські гребінці з зеленим горошком і локшиною? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати морські гребінці з гарніром:

1. В плоскому посуді змішати соєвий соус, апельсиновий сік, рисовий оцет, мед, імбир, соус чилі і 1 чайну ложку кунжутного масла. Викласти в цей маринад морські гребінці одним шаром, залишити на 4 хвилини, потім перевернути і маринувати з іншого боку ще 4 хвилини.

2. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні. Налити 2 чайні ложки кунжутного масла, викласти гребінці, смажити близько 1 хвилини з кожного боку. Перекласти смажені морські гребінці на тарілку, накрити, щоб зберегти їх теплими.

3. Маринад, в якому маринувалися гребінці, перелити в сковороду, в якій гребінці згодом смажилися, довести до кипіння. Викласти в киплячий маринад зелений горошок, тушкувати до м'якого стану, потім викласти смажені гребінці, готувати близько 1 хвилини.

4. Гарячу локшину змішати з сіллю і цибулею.

5. На кожну з 4 порційних тарілок викласти приблизно по 1,5 склянки локшини з горошком і по 3 гребінця. Полити морські гребінці з гарніром, соусом з сковороди.

Вгору