Молочний суп з пореєм і вівсянкою

11 6

Традиційний ірландський суп готується на суміші бульйону і молока, з цибулею-пореєм і вівсяної крупою.

Продукти
  • Цибуля порей (нарізаний кружечками довжиною 2 см) - 6 шт
  • Вівсяна крупа (подрібнений) - 2 ст. л.
  • Бульйон курячий - 1,2 л
  • Молоко - 1,2 л
  • Масло вершкове - 25 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Мускатний горіх мелений - 1/4 ч. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) - 2 ст. л.
  • Вершки нежирні для сервірування (за бажанням)
  • Петрушка свіжа (рубана) для сервірування (за бажанням)
  • Цибуля шніт (рубаний) для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Молочний суп з пореєм і вівсянкою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати молочний суп з пореєм і вівсянкою:

1. У каструлі довести до кипіння молоко з бульйоном. Насипати в каструлю вівсянку, перемішати, залишити готується на мінімальному вогні.

2. В інший товстостінній каструлі розігріти вершкове олію, висипати порей і готувати на повільному вогні, помішуючи, до злегка м'якого стану.

3. Викласти порей в каструлю з вівсянкою, готувати молочний суп 15-20 хвилин, до готовності крупи.

4. Посолити і поперчити суп по смаку, додати в молочний суп мускатний горіх і рубану петрушку.

Подавати молочний суп цибульний в порційних тарілках, посипавши петрушкою, шниттом і полив вершками (за бажанням).

Вгору