Молочний суп з пастою і морськими гребінцями

11 6 15 хв. 45 хв.

Цей суп готується на овочевому бульйоні і молоці. Паста тальоліні і морські гребінці — основні складові.

Продукти
  • Морські гребінці — 450 г
  • Молоко — 1,5 склянки
  • Горошок зелений заморожений — 1,5 склянки
  • Паста тальоліні (tagliolini) — 180 г
  • Шинка прошутто (різана тонкими смужками) — 3 скибочки
  • Бульйон овочевий — 6,5 склянки
  • Масло вершкове — 5 ст. л.
  • Цибуля зелена (рубаний) — 2 шт.
  • Вино біле сухе — 0,75 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Петрушка свіжа (рубана)
Приготування

Як робити: Молочний суп з пастою і морськими гребінцями? Дуже просто читайте далі...

1. Морські гребінці порізати на половинки по горизонталі (фото 1). Посолити і поперчити за смаком.

2. У каструлю налити молоко і бульйон, додати дрібку солі, довести до кипіння. Викласти в каструлю зелений горошок і пасту, довести до кипіння, готувати до м'якого стану пасти, відповідно до інструкції на упаковці, приблизно 8-10 хвилин (фото 2).

3. Тим часом у великій сковороді розігріти вершкове олію, висипати зелену цибулю, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 3 хвилин. Викласти в сковороду гребінці, готувати близько 45 секунд з кожної сторони. Залити гребінці вином, додати прошуто, готувати ще 2-3 хвилини (фото 3).

4. Викласти вміст сковороди в каструлю з пастою, посолити і поперчити суп по смаку. Подавати суп з морськими гребінцями, посипавши петрушкою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору