Молдавські вертути з капустою з лаваша

8 4 45 хв. 60 хв.

Це так смачно: хрустке тісто і обсмажена з цибулею капуста. І дуже вигідно - майже в п'ять разів дешевше, ніж продаються у нас в одному з супермаркетів. І смачніше - адже начинку в вертути з лаваша я кладу щедро.

Продукти
  • На 8 вертут нам знадобиться:
  • Лаваш вірменський, тонкий, великого розміру - 1 шт.
  • Капуста - 0,5 середнього качана
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 шт
  • Зелень петрушки і кропу - 0,5 пучка
  • Масло рослинне - 4 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Білок 1-го яйця
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати вертути з капустою з лаваша:

Цибулю нарізати чвертькільцями. Капусту нарізати смужками, посолити і трохи перетерти руками. Зелень дрібно нарізати.

Шаг №2

На 1,5 ст. л. рослинної олії обсмажити цибулю, доки не почне золотитися.

Шаг №3

Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, 10-12 хвилин. Капуста повинна стати м'якою, соковитою. Якщо треба, досолити за смаком, поперчити.

Шаг №4

Додати зелень і все добре перемішати. Начинка готова.

Шаг №5

Лаваш розрізати на шматки такого розміру, щоб їх можна було згорнути і покласти в сковороду. У нас печуть такі лаваші, що з одного виходить 8 шматків для вертут.
На край шматочки лаваша викласти начинку, а другу сторону змастити злегка збитим білком, щоб вертута не розгорталася. Згорнути вертути з капустою трубочкою.

Шаг №6

Обсмажити вертути з капустою на маслі з усіх боків. Готові вертути можна викласти на серветки (паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Шаг №7

Вертути з лаваша готові. Приємного апетиту!

Вгору