Мітітеї в духовці

12 8 40 хв. 60 хв.

Мітітеї - шедевр молдавської та румунської кухні. Їх смажать на сковороді або на грилі. Це один з рецептів, адаптованих до домашніх умов.

Продукти
  • Свинина (шия) - 700 г
  • Яловичина (пісна) 300 г
  • Сіль - 1-2 ч. ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Крохмаль - 2 ст. ложки, Молоко - 0,5-1 склянка
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Перець горошком - 10-12 шт.
  • Олія рослинна - 30 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати мітітеї:

М'ясо помити і обсушити, розрізати на шматочки.

Шаг №2

М'ясо для мітітей двічі пропустити через м'ясорубку.

Шаг №3

Часник очистити і дрібно нарізати.

Шаг №4

У фарш додати дрібку соди, 2 ст. ложки крохмалю і подрібнений часник. Добре перемішати.

Шаг №5

Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

Шаг №6

Поступово додаючи молоко, замісити фарш. Відбити його, загорнути в плівку і поставити в холодильник на пару годин.

Шаг №7

Сформувати з фаршу невеликі ковбаски, товщиною близько 2,5 см і довжиною приблизно 6-7 див.
Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти мітітеї в гаряче масло.

Шаг №8

Обсмажити мітітеї на швидкому вогні з усіх боків до рум'яної скоринки.
Паралельно закип'ятити чайник.

Шаг №9

Викласти ковбаски в казанок.

Шаг №10

Лук очистити, помити і нарізати півкільцями.

Шаг №11

Викласти зверху на мітітеї цибулю, перець горошком і лавровий лист.

Шаг №12

Залити ковбаски окропом, воду посолити за смаком. Закрити кришкою. Поставити мітітеї в духовку на середню полицю на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Шаг №13

Мітітеї в духовці готові. Подати з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору