Міні-піци по-турецьки

11

Традиційна турецька піца готується з бараниною і кедровими горішками, і ніякого сиру.

Продукти
  • Для тіста:
  • Дріжджі сухі, швидкодіючі - 2 1/4 ч. л.
  • Тепла вода - 1 склянка
  • Масло вершкове, несолоне (розтоплене) - 2 ст. л.
  • Масло оливкове екстра класу - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту - 2 склянки
  • Борошно хлібна - 1 склянка
  • *
  • Для начинки:
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Цибуля червона (дрібно нарізаний) - 1/2 шт.
  • Баранячий фарш - 450 г
  • Помідори, консервовані без шкірки - 1 склянка
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Листя свіжої петрушки (дрібно рубані) - 1/2 склянки
  • Кедрові горішки (смажені) - 1/4 склянки
  • Кориця мелена - 1/4 ч. л.
  • Спеції для м'яса - 1/4 ч. л.
  • Гвоздика мелена - 1/8 ч. л.
  • Червоний перець - щіпка
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Свіжий лимонний сік - 1 ст. л.
  • Масло вершкове, несолоне (розтоплене) - 1/4 склянки
Приготування

Як робити: Міні-піци по-турецьки? Дуже просто читайте далі...

1. У миску налити теплу воду, насипати дріжджі, перемішати і відставити в сторону до розчинення дріжджів, на 10-12 хвилин.

2. Додати в миску з дріжджами 2 столові ложки розтопленого масла і оливкової, розмішати, додати 1 чайну ложку солі. Все борошно змішати в окремій мисці й поступово ввести в масляну суміш, замісити еластичне тісто замішувати близько 10 хвилин).

3. Сформувати тісто в кулю і скласти в промаслений миску, накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце для підйому на 1 годину.

4. Тим часом приготувати начинку. У великій сковороді розігрітий 1 столову ложку оливкової олії, висипати на сковороду нарізаний ріпчаста цибулю і смажити, помішуючи, близько 2 хвилин. Викласти в сковороду з цибулею баранячий фарш і смажити, помішуючи, до коричневого кольору. Потім додати помідори, томатну пасту, петрушку, горіхи та спеції. Готувати, помішуючи, 10-15 хвилин, потім додати лимонний сік. Включити духовку для попереднього розігріву до 230 градусів.

5. Тісто обім'яти і розділити на 16 кульок, розміром приблизно з куряче яйце. Потім кожну частину розкачати в коло, діаметром близько 15 см, товщиною приблизно 0,5 див. Велике деко змастити олією і викласти на нього кола тіста, залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин.

6. На кожне коло тесту викласти по 2 столові ложки м'ясної суміші, розрівняти по поверхні. Збризнути розтопленим вершковим маслом. Поставити деко в розігріту духовку і випікати піцу протягом 8-10 хвилин, до золотистого кольору коржів.

Вгору