Міні-пироги з куркою, грибами і овочами

11 4

Для святкового столу можна приготувати маленькі пироги з листкового тіста з курячим м'ясом, грибами, цибулею-пореєм, морквою. Чудовий смак і аромат міні-пироги отримують завдяки часнику, сухому вину, чебрецю, лимонній цедрі.

Продукти
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста, маленький - 1 шт
  • Морква маленька - 1 шт.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Часник - 1 зубок
  • Гриби - 225 г
  • Куряче філе - 500 г
  • Чебрець свіжий, подрібнений - 1 ч. л.
  • Терта цедра 1 лимона
  • Вино сухе, біле - ¼ склянки
  • Вершки для збивання, жирні - 1 стакан
  • Тісто листкове - 3 аркуша
  • Яйця великі - 2 шт.
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Свіжа зелень
  • Мариновані помідори (за бажанням)
Приготування

Як робити: Міні-пироги з куркою, грибами і овочами? Дуже просто читайте далі...

Приготування міні-пирогів:

1.Разогрейте духовку до 200 градусів. Змастіть оливковою олією форму з поглибленнями для маленьких кексів. Овочі і гриби дрібно наріжте. Курку наріжте маленькими кубиками.

Розігрійте оливкову олію і вершкове масло на малому вогні. Додайте цибулю, моркву і селеру. Готуйте 5 хвилин. Додайте порей, готуйте до м'якості. Додайте часник, а через 30 секунд - гриби. Готуйте ще 5 хвилин.

2.Немного збільште вогонь. Вмішайте курятину, чебрець, цедру і вино. Готуйте 15-20 хвилин. Влийте вершки, посоліть, поперчіть. Залиште на вогні ще на 5 хвилин, щоб суміш загусла.

3.Вырежьте з листкового тіста 24 гуртка з 6 див. Викладіть їх у формочки, заповніть начинкою і накрийте гуртками поменше (по 5 см). Змастіть міні-пироги зверху злегка збитими яйцями і зробіть ножем розрізи. Випікайте 15-20 хвилин. Відразу ж подавайте міні-пироги на теплих тарілках зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Вгору