Мигдальний пиріг з джемом

12 4

Пісочний корж наповнюється джемом і заливається мигдальним тестом.

Продукти
  • Для начинки:
  • Малиновий або абрикосовий джем - 30 г (2 ст. л.)
  • Мигдаль мелений - 55 г
  • Масло вершкове (розтоплене) - 120 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 120 г
  • Мигдальний екстракт - 3-4 краплі
  • Цукрова пудра для присипки
  • *
  • Для коржа:
  • Борошно - 120 г
  • Щіпка солі
  • Масло вершкове (різане кубиками) - 50 г (4 ст. л.)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати мигдальний пиріг з джемом:

1. У велику миску насипати борошно і сіль, додати вершкове масло і добре перемішати, розминаючи масло руками (повинна вийти однорідна крошкообразная маса). Ввести в цю масу приблизно 2 столові ложки холодної води і замісити однорідне тісто, сформувати кулю. Загорнути тісто у харчову плівку і покладе в холодильник на 30 хвилин. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

2. На присипаній борошном поверхні або на аркуші пергаменту розкачати тісто в коло і викласти у форму діаметром 18 сантиметрів (коло тіста має бути на пару сантиметрів більше фори). Розрівняти тісто всередині форми, добре притискаючи його до бортів.

3. Викласти в підготовлену форму джем, розрівняти по дну.

Шаг №2

4. У великій мисці з'єднати цілі яйця і жовтки, добре збити віночком. Поступово ввести розтоплене вершкове масло, мелений мигдаль і екстракт. Добре перемішати.

Шаг №3

5. Залити рідким тістом джем у формі. Помістити форму в розігріту духовку і випікати мигдальний пиріг близько 30 хвилин, до світло-коричневого кольору верху. Посипати пиріг цукровою пудрою і подавати мигдальний пиріг теплим або охолодженим.

Вгору