Мигдальний пиріг з абрикосами

13

Готується пиріг з пісочного тіста, а начинка — з меленого мигдалю. Абрикоси — чудове доповнення до цього мигдальному пирога.

Продукти
  • Для начинки:
  • Мигдаль мелений — 150 г
  • Абрикоси (розламані на половинки) — 6 шт
  • Яйця (злегка збиті) — 2 шт
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 90 г
  • Борошно — 50 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Для тіста:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Мигдальний пиріг з абрикосами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мигдальний пиріг з абрикосами:

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Дістати форму з тестом з холодильника, застелити всередині пергаментом і засипати бобовими, наприклад, квасолею. Помістити в розігріту духовку, випікати корж близько 25 хвилин. Потім дістати з духовки, прибрати пергамент з бобами, залишити корж у формі при кімнатній температурі до повного охолодження.

6. Тим часом приготувати начинку. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів.

7. У чаші кухонного процесора змішати цукор, олія, борошно, мигдаль, яйця і ванільний екстракт, добре подрібнити. Викласти цю масу в остиглий корж, рівномірно розподілити. Зверху викласти половинки абрикосів зрізами вниз. Помістити мигдальний пиріг з абрикосами в розігріту духовку на 40 хвилин, до золотистого кольору. Готовий мигдальний пиріг з абрикосами дістати з духовки, дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

Вгору