Мигдальний пиріг

12

Чудовий пиріг з мигдальним верхи.

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Цукор — 200 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Молоко — 180 г
  • *
  • Для верху:
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 90 г
  • Цукор — 75 г
  • Мигдальні пелюстки — 0,75 склянки
  • Молоко — 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Мигдальний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мигдальний пиріг:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу форму діаметром 23 див.

2. У мисці збити вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до однорідного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на мінімальній швидкості, поступово ввести муку, розпушувач, сіль і молоко. Викласти тісто в підготовлену форму. Помістити в розігріту духовку, випікати пиріг 40 хвилин.

3. Приготувати верх. У сотейнику змішати вершкове масло, цукор і мигдальні пелюстки, готувати до розплавлення масла. Нанести цю масу на готовий пиріг. Змастити молоком і знову помістити мигдальний пиріг в духовку на 10-15 хвилин.

4. Дістати пиріг з духовки, охолодити при кімнатній температурі протягом 10 хвилин. Потім дістати мигдальний пиріг з форми і дати повністю охолонути.

Вгору