Мідії, запечені з часниковим соусом

8 4

Свіжі двостулкові молюски (мідії) запікаються в духовці з часниковим соусом.

Продукти
  • Мідії свіжі, в раковинах - 450 г
  • Пармезан (подрібнений на тертці) - 45 г (3 ст. л.)
  • Часник (дрібно рубаний) - 2 зубки
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) - 30 г (2 ст. л.)
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Вода - 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Мідії, запечені з часниковим соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мідії, запечені з часниковим соусом:

1. Молюски помити, почистити щіточкою, видалити пошкоджені або розкриті.

2. Викласти мідії у велику каструлю, додати 3 столові ложки води, накрити і поставити на плиту, готувати близько 5 хвилин (більшість раковин повинні за цей час розкритися).

3. Відкинути мідії на друшляк, дати воді стекти. Видалити черепашки, які не розкрилися. У розкритих молюсків зняти одну половину раковини, видалити, а м'ясо залишити на другій половині. Ці повні раковини викласти у термостійку форму відкритою стороною вгору (черепашки повинні лежати впритул один до одного, утворюючи суцільний шар).

4. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву до високої температури. У невеликій металевій мисці розтопити вершкове масло, дати охолонути. Додати охолоджене вершкове масло, пармезан, оливкова олія, петрушка, часник і чорний мелений перець.

5. Викласти сирну масу у кожну раковину зверху м'яса молюска і злегка придавити зворотною стороною чайної ложки.

6. Помістити форму з мідіями в духовку під гриль, готувати близько 2 хвилин. Подавати мідії запечені прямо в раковинах.

Вгору