Мідії по-каталанськи

8 4 10 хв. 20 хв.

Легке і ніжне блюдо. Може послужити як закускою на святковому столі, так і дієтичним другим блюдом. Для любителів морепродуктів.

Продукти
  • Мідії - 300-400 г (очищені)
  • Помідори - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (солодкий) - 1/2 шт.
  • Базилік свіжий - 5-7 листочків
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Лимон - 1 шт.
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
Приготування

Як робити: Мідії по-каталанськи? Дуже просто читайте далі...

Можна подавати на одній тарілці або розкласти по порційних тарілочках.

Покрокове приготування

Шаг №1

Помідори нарізати тонкими скибочками і викласти одним шаром на тарілці.

Шаг №2

Червоний солодкий цибулю нарізати тонкими півкільцями і розкласти на блюді поверх помідорів. Злегка підсолити.
Якщо ви використовуєте звичайний лук, раджу попередньо вимочити його у воді або обшпарити окропом.

Шаг №3

Базилік нарізати і викласти на блюдо.

Шаг №4

У мисці эмульсионируем сік лимона і оливкову олію. Додаємо чорний мелений перець.

Шаг №5

Якщо ви використовуєте свіжі мідії, ретельно вимийте і очистіть їх, покладіть в каструльку і поставте на середній вогонь.
Коли раковини почнуть відкриватися, прикрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 7-10 хвилин. Якщо використовуєте заморожені мідії, викладіть їх на сковороду і тушкуйте 5-7 хвилин з моменту розморожування.

Шаг №6

Викладіть мідії на блюдо. Полийте підготовленої емульсією. Дайте настоятися.

Шаг №7

Приємного апетиту!

Вгору