Медові мафіни з інжиром

13 25 хв. 55 хв.

Готуються мафіни з додаванням меду, інжиру і горіхів. Прикрашаються медові мафіни масляним кремом.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Мед рідкий — 60 г
  • Яйця великі — 2 ст. л.
  • Інжир (рубаний) — 90 г
  • Горіх волоський (рубаний) — 30 г
  • Борошно — 150 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Цедра апельсинова — 0,5 ч. л.
  • *
  • Для крему:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 90 г
  • Мед — 2 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра — 150 г
  • Інжир (різаний на четвертинки) — 6 шт.
Приготування

Як робити: Медові мафіни з інжиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати медові мафіни:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити паперовими розетками 12 формочок для мафінів.

2. У мисці змішати борошно, сіль, цукор і розпушувач.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з медом, яйцями, ванільним екстрактом і апельсиновою цедрою.

4. Змішати медову суміш з борошном, додати рубаний інжир і волоські горіхи.

5. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку, випікати медові мафіни до золотистого кольору, 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки, дати охолонути.

6. Тим часом приготувати крем для медових мафінів. Вершкове масло збити з 1 ч. ложкою меду і ванільним екстрактом. Додати цукрову пудру, добре перемішати. Змастити кремом остиглі мафіни, прикрасити кожен мафін двома четвертинками інжиру і полити медом.

Вгору