Масала-чай

11 2 10 хв.

Захотілося якоїсь екзотики. Сьогодні пили смачний напій. Масала-чай - шикарний зігріваючий напій, родом з Індії. Готується на основі чаю, молока і спецій. Смак масала-чай на словах передати складно, все-таки рекомендую скуштувати.

Продукти
  • Вода - 1 склянка
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Чай «Чорний порох„ - 1 ч. ложка
  • Зелений кардамон - 4 коробочки
  • Аніс - 0,5 шт.
  • Кориця (паличка) - 2 см
  • Чорний перець горошком - 4-5 шт.
  • Корінь імбиру свіжий (тертий) - 1 ч. ложка
  • Фенхель - 0,25 ч. ложки
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Цукор - 2-3 ч. ложки
Приготування

Як робити: Масала-чай? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати масала-чай:

1. Всі спеції змолоти в кавомолці. Імбир натерти на тертці.

2. Закип'ятити в каструлі 1 склянку води.

3. Всипати всі спеції і імбир. Кип'ятити 1 хвилину.

4. Додати чай, кип'ятити 1 хвилину.

5. Додати молоко і довести до кипіння.

6. Додати цукор, кип'ятити 1 хвилину (поки не розчиниться цукор).

7. Зняти з вогню. Накрити кришкою. Дати настоятися кілька хвилин.

8. Розлити чай у чашки.

Індійський чай масала готовий. Приємного чаювання!

Вгору