Марокканський суп з нуту і сочевиці з медовими булочками

11 8

Цей густий суп з бобів і овочів бербери традиційно їли під час холодної зими в Атлаських горах (звідти, до речі, родом і манна каша). І на сьогодні суп з нуту і сочевиці — це улюблене основне блюдо, яке подають у ресторанах і кафе разом з солодкими пряними медовими булочками.

Продукти
  • Сочевиця червона або зелена — 175 г
  • Нут — 200 г
  • Боби фава (середземноморські боби) — 200 г
  • Помідори консервовані — 800 г
  • Бульйон (овочевий або мясний) — 1,75 л
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Імбир мелений — ½
  • ч. ложки
  • Куркума мелена — ½
  • ч. ложки
  • Кориця мелена — 1 ч. ложка
  • Шафран — на кінчику чайної ложки
  • Цукрова пудра — 2 ч. ложки
  • Зелень кінзи і кучерявою петрушки — маленький пучок
  • Сіль — смак
  • Перець горошком — смаком
  • Для булочок:
  • Дріжджі сухі — ½
  • ч. ложки
  • Борошно — 300 г
  • Мед — 1-2 ст. ложки
  • Насіння фенхелю — 1 ч. ложка
  • Молоко — 250 мл
  • Жовток — 1 шт
  • Сіль — 1 щіпка
  • Олія (будь-яке) — для змазування дека
Приготування

Як робити: Марокканський суп з нуту і сочевиці з медовими булочками? Дуже просто читайте далі...

(Боби фава — особливий середземноморський вид бобів. Вони хрусткі, кислувато-гіркуваті, їх можна їсти сирими, а в вареному вигляді ці боби схожі за текстурі на картопля. Якщо боби фава не знайдете, замінюйте їх іншими бобами.)

Як приготувати марокканський суп з нуту і сочевиці:

1. Боби, нут і сочевицю слід замочити на ніч у воді. Вранці зваріть їх до готовності.

2. Підігрійте оливкову олію глибокій сковороді. Наріжте цибулю і висипте в сковороду. Пасеруйте 15 мін.

3. Додайте імбир, куркуму, корицю, шафран, помідори і цукрову пудру. Додайте сочевицю і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Накрийте кришкою і варіть 25 мін.

4. Додати нут і боби, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть суп з нуту і сочевиці ще 10-15 хв. Додайте в марокканський суп дрібно нарізану зелень.

Подавайте марокканський суп з нуту і сочевиці гарячим, з медовими булочками.

*

Булочки:

1. Розчиніть дріжджі в 1 ст. ложці теплої кип'яченої води. Просіяти борошно гіркою, додайте в неї сіль, середині зробіть поглиблення — додайте в нього дріжджі, мед і насіння фенхелю.

2. Поступово вливайте молоко і вимішуйте руками, поки не сформуєте тісто. Якщо тісто липне до рукам — додайте ще борошна.

3. Тісто добре вимісити, близько 10 хвилин, поки воно не стане м'яким і еластичним. Місити краще на рівній поверхні — на дошці, посипаною борошном. Тісто слід накрити сухим рушником і залишити в теплому місці до збільшення в розмірі (приблизно в 2 рази).

4. Нагрійте духовку до 220-230 градусів. Змастіть деко маслом. Розділіть тісто на 12 шматочків, руками сформуйте з них кульки-булочки і викладайте на деко. Змастіть кожну яєчним жовтком. Випікайте булочки 15 хв. в верхній частині духовки (але слідкуйте, щоб не підгоріли, враховуйте особливості духовки). Коли булочки злегка підрум'яняться і при постукуванні будуть видавати глухий звук, переставте їх нижче.

Вгору