Марокканський салат з морквою і апельсинами

10

Змішання апельсинів, моркви і родзинок може здатися екзотичним, але це цілком традиційне блюдо марокканської кухні. Пікантності додає зіра.

Продукти
  • Морква - 5 шт.
  • Апельсини - 3 шт.
  • Родзинки (жовтий) - 150 г
  • Кедрові горішки - 100 г
  • Лимонний сік - 1 ст. ложка
  • Мед - 1 ч. ложка
  • Кумін (зіра) - 0,5 ч. ложки
  • Оливкова олія - 25 мл
  • М'ята - за смаком
  • Сіль (морська) - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Запарюємо ізюм на 20-30 хвилин.

Шаг №2

Моркву нарізаємо слайсами (з допомогою ножа для чищення овочів).

Шаг №3

З апельсинів зрізаємо шкірку.

Шаг №4

Вирізаємо м'якоть (часточки) апельсинів і додаємо до моркви (можна вичавити апельсиновий сік).

Шаг №5

Додаємо родзинки.

Шаг №6

Кедрові горіхи обсмажуємо, помішуючи, на сухій сковороді.

Шаг №7

Додаємо горіхи в салат.

Шаг №8

Додаємо листя м'яти в салат.

Шаг №9

Додаємо подрібнений кумін, сіль.

Шаг №10

Додаємо свіжовичавлений лимонний сік.

Шаг №11

Потім додаємо мед. Заправляємо салат оливковою олією. Все акуратно перемішуємо.

Шаг №12

Приємного апетиту!

Вгору