Марокканський кус-кус

10

найвідоміше марокканське блюдо, кус-кус - ідеальний гарнір до страв з птиці. Крім традиційних родзинок і кураги в кус-кус можна додати горіхи.

Продукти
  • Кус-кус - 400 г
  • Родзинки - 400 г
  • Кедрові горіхи - 100 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Оливкова олія - 5 ст. ложок, Сіль (морська) - за смаком
  • Цедра одного лимона
  • Коріандр - за смаком
  • Кумін (зіра) - на смак
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Марокканський кус-кус? Дуже просто читайте далі...

Замість води для приготування кус-куса можна використовувати бульйон.

Покрокове приготування

Шаг №1

На сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло.

Шаг №2

Викладаємо в сковороду родзинки, кедрові горішки.

Шаг №3

Додаємо кус-кус. Обсмажуємо, помішуючи, до золотистого кольору.

Шаг №4

Додаємо кумін, коріандр, сіль. Стежимо, щоб кус-кус не пересмажився.

Шаг №5

Викладаємо в каструлю.

Шаг №6

Додаємо терту цедру лимона.

Шаг №7

Заливаємо окропом.

Шаг №8

Закриваємо кришкою і наполягаємо 7-10 хвилин. Потім перемішуємо.

Шаг №9

Подаємо кус-кус з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Вгору