Маринований сир

7

Маринований сир – чудова закуска, як сама по собі, так і у вигляді пікантного доповнення до літнього овочевого салату.

Продукти
  • Сир (будь-який) – 200 грам
  • Часник – 1-3 зубчики (за смаком)
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 3-5 ст. л.
  • Перець духмяний горошком – 3-4 горошини
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Каррі – 1/4 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування маринованої сиру: сир, часник, сік лимона, рослинне рафінована олія, запашний перець горошком, гвоздика, мелений коріандр, каррі.

Шаг №2

Як маринувати сир:

поріжте Сир. Спосіб нарізки абсолютно не важливий – кубики, соломка, бруски — на ваш розсуд.
Нарізаний сир складіть у ємність, в якій плануєте його маринувати. Це може бути скляна баночка або пластмасовий судочок.

Шаг №3

Лимон помийте і видавіть з нього необхідну кількість соку.

Шаг №4

Часник очистіть і дрібно накришити. Рекомендую часник саме нарізати, а не видавлювати через прес, оскільки в такому випадку буде дуже різкий аромат.

Шаг №5

В будь-якої ємності змішайте всі прянощі для маринування: рослинна рафінована олія, сік лимона, часник, духмяний перець горошком, гвоздику, мелений коріандр і каррі.

Шаг №6

Цією заправкою залийте сир. Якщо ви побачите, що сир не повністю покритий маринадом, можете долити олію.

Шаг №7

Закрийте сир кришкою і поставте в холодильник маринуватися на 5-6 годин.

Шаг №8

Маринований сир готовий. Всім приємного апетиту!

Вгору