Мариновані огірки

10

Універсальний маринад, який підходить як для цілих огірочків, так і для різаних.

Продукти
  • Огірки дрібні або звичайні — 1 кг
  • Листя чорної смородини — 10 шт.
  • Часник — 10 зубків
  • Кріп з квітками — 3-4 гілочки
  • Лавровий лист — 1-2 шт.
  • Хрін свіжий (дрібно рубаний) — 50 г
  • Перець чорний горошком — 20 горошин
  • *
  • Для маринаду:
  • Вода — 1 л
  • Оцет білий винний — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Мариновані огірки? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати маринад. У каструлі змішати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння, зняти з плити, дати охолонути.

2. Якщо у вас дрібні огірки типу корнішонів, то їх потрібно лише проколоти вилкою в декількох місцях, а якщо огірки великі, то потрібно порізати їх довгими скибочками.

3. Скласти огірки в стерилізовані банки, чергуючи з листям смородини, часником, кропом, лавровим листом, хріном і горошинами чорного перцю.

4. Залити маринадом огірки, банки щільно закрити. Залишити огірки маринуватися протягом 5-6 годин. А потім помістити в холодильник на 2-3 тижні.

Вгору