Мариновані кабачки (простий спосіб)

11 20 хв.

Це швидкий і надійний спосіб закачування кабачків на зиму. Мінімум часу, просто і смачно. Рецепт із серії «дешево і сердито»:)

Продукти
  • На 3-літрову банку:
  • Кабачки — 2 кг (скільки піде)
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Лимонна кислота — 0,5 ч. ложки
  • Сіль — 3 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Лавровий лист — 1-2 шт.
  • Перець горошком — 5-7 шт.
  • Листя вишні, смородини, дуба — за смаком
  • Окріп — 1,5-2 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Кабачки добре промити, можна замочити на 3-4 години у холодній воді.

Шаг №2

Очистити і помити цибулю. Розрізати на 4 частини.

Шаг №3

Банки промити, простерилізувати будь-яким способом.
Промити зелень, часник очистити, нарізати шматочками. У кожну банку покласти кріп, хрін, пару листочків вишні, смородини, дуба, часник, цибулю, цукор і сіль.

Шаг №4

Порізати кабачки шматочками.

Шаг №5

Кабачки щільно укласти в банки. Закип'ятити чайник.

Шаг №6

Прокип'ятити кришки 5 хвилин.

Шаг №7

Зверху всипати лимонну кислоту і 3 таблетки аспірину. Залити повільно крутим окропом (щоб банка не лопнула).

Шаг №8

Накрити банки кришками. Відразу закатати.

Шаг №9

Готові банки перевернути догори дном, укутати до повного охолодження.

Шаг №10

Мариновані кабачки готові!
Приємного апетиту!

Вгору