Мариновані голубці «по-корейськи»

13 20 хв.

Смачна гостренькі малокалорійна закуска. Готується легко і швидко. Для всіх любителів салатів і закусок «по-корейськи».

Продукти
  • Капуста — 10-12 аркушів
  • Для начинки (500 г):
  • Лук — 1/2-1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт
  • Морква — 4-5 шт.
  • Часник — 3 зуб.
  • Імбир (свіжий корінь) — шматочок 2 см
  • Перець червоний — 1 ст.л. (без верху)
  • Для маринаду:
  • Вода — 1 л
  • Сіль — 2 ст.л.
  • Цукор — 2 ч.л.
  • Гвоздика — 3 шт.
  • Перець горошком — 7 шт.
  • Насіння кропу — 1/2 ст.л.
  • Оцет винний білий 6% — 50 мл
Приготування

Як робити: Мариновані голубці «по-корейськи»? Дуже просто читайте далі...

Тут я даю кількість продуктів розрахунку на 2-літрову банку, виходить близько 10 голубчиков. Зазвичай я не роблю цю заготовку про запас, так як продукти можна купити за однієї і тієї ж ціною всю зиму. А приготування не займає багато часу.

 також можете урізноманітнити рецепт, роблячи начинку тільки з моркви. А маринад зробити з додаванням ваших улюблених приправ.

до Речі, для тих, хто не переносить оцет, він не обов'язковий, заготівля чудово виходить з розсолом (пропорції ті ж, виключаємо тільки оцет).

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати голубці по-корейськи мариновані:

Готуємо начинку для голубців: моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями. Болгарський червоний перець нарізаємо тонкою соломкою.

Шаг №2

Додаємо подрібнені часник і корінь імбиру. Додаємо червоний перець, все добре перемішуємо.

Шаг №3

Якщо ви будете використовувати савойську капусту, більш ніжну, не потрібно термічна обробка, просто розбираємо на листочки, вирізаючи грубу центральну частину листа. Якщо ж використовуєте капусту білокачанну, помістіть качан в окріп на кілька хвилин, а потім знімайте листи. На кожен аркуш викласти частину начинки.

Шаг №4

Акуратно згорнути конвертиком, як голубці.

Шаг №5

Голубці щільно скласти в стерильну 2-літрову банку.

Шаг №6

Готуємо маринад. Нам знадобляться насіння кропу, перець горошком і гвоздика.

Шаг №7

Воду доводимо до кипіння. Додаємо сіль, цукор, оцет і спеції. Кип'ятимо 5 мін.

Шаг №8

Заливаємо голубці гарячим маринадом. Злегка утрамбовувавши ложкою, щоб вийшов весь повітря. Закриваємо кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 2 дня (якщо у вас у квартирі не занадто спекотно). Потім прибираємо в холодильник або прохолодне місце. Голубці по-корейськи мариновані можна їсти через тиждень.

Шаг №9

Гострі хрусткі голубчики готові. Приємного апетиту!

Вгору