Мариновані баклажани з часником і цибулею

8

Я думаю, багато хто помічав, що серед маси закусок на святковому столі мариновані баклажани з часником і цибулею зникають в першу чергу. Саме тому ділюся з вами цим рецептом.

Продукти
  • Баклажани — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Перець гострий — 1 шт
  • Зелень кінзи — пучок
  • Коріандр — 0,5 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування маринованих баклажанів з часником і цибулею: баклажани, цибулю, часник, гострий перець, зелень кінзи, коріандр,сіль, соєвий соус.

Шаг №2

Як приготувати мариновані баклажани з часником і цибулею:

Баклажани помиємо, відріжемо хвостики, покладемо в каструлю, додамо трохи солі, наллємо воду і поставимо варитися на плиту. Варимо баклажани близько 20 хвилин.

Шаг №3

Поки баклажани варяться, почистимо ріпчасту цибулю, часник і гострий перець. Також помиємо зелень кінзи.

Шаг №4

Ріпчасту цибулю тонко нашинкуем півкільцями.

Шаг №5

Зелень кінзи дрібно подрібнити.

Шаг №6

Гострий перець, дрібно поріжемо.

Шаг №7

Часник видавимо через прес.

Шаг №8

Всі продукти: цибуля, зелень кінзи, гострий перець, часник, коріандр, соєвий соус і сіль покладемо в ємність, якої будемо маринувати баклажани.

Шаг №9

Перемішати всі продукти.

Шаг №10

Поки ми робили маринад, баклажани повинні вже зваритися. Винесемо їх з каструлі, трохи остудимо і поріжемо кубиками розміром близько 2 див.

Шаг №11

Додамо баклажани в ємність до маринаду, перемішаємо і дамо просочуватися всіма ароматами і смаками приблизно на 2 години.

Шаг №12

Перед подачею блюда на стіл, бажано мариновані баклажани з часником і цибулею відправити в холодильник охолодитися на 15-30 хвилин.

Вгору