Мариновані баклажани

6

Шикарна закуска з баклажанчиков. Кому рецепт розповісти? :) Записуйте!

Продукти
  • Баклажани — 1 кг
  • Масло рослинне (для смаження) — 50 мл (скільки піде)
  • Оцет 6% — 6 ст. ложок
  • Часник — 5-6 зубчиків (за смаком
  • Зелень кропу (за бажанням) нарізана — 2 ст. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1 ст. ложка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування маринованих баклажанів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати мариновані баклажани:

Баклажани миємо, ріжемо на кружечки товщиною 0,5 див. Заливаємо солоною водою і залишаємо на півгодини, щоб видалити гіркоту. Воду злити, осушити.

Шаг №3

Розігріваємо сковороду, наливаємо олію (2-3 ст. ложки). Викладаємо підготовлені баклажани.

Шаг №4

Смажимо баклажани з двох сторін до готовності. Спочатку з одного боку 1-2 хвилини на середньому вогні, а потім перевертаємо і смажимо з іншого боку 1-2 хвилини. Так смажимо все баклажани, масло доливаємо в міру потреби по 1-2 ст. ложки.

Шаг №5

Моєму і дрібно ріжемо кріп.

Шаг №6

Чистимо і дрібно рубаємо ножем часник.

Шаг №7

Посмажені баклажани складаємо в глибоку миску.

Шаг №8

Туди ж — кріп, сіль і часник.

Шаг №9

Заливаємо баклажани водою. Так, щоб вона тільки покривала їх (близько 0,5 склянки). Додаємо оцет. Перемішуємо (на всяк випадок, можна спробувати — вистачає всього). І залишаємо в холодильнику на ніч.

Шаг №10

Мариновані баклажани готові. Зберігати мариновані баклажани в холодильнику.
Приємного апетиту!

Вгору