Маринована закуска з перцем і грибами

9 6 30 хв. 300 хв.

Смачна і проста в приготуванні закуска з печериць і болгарського перцю. Її можна подавати на святковий стіл або брати на пікнік. Мариновані закуска з овочів відмінно підійде до шашлику. Приємного вам апетиту!

Продукти
  • Печериці — 500 г
  • Перець болгарський — 2 шт.
  • Олія оливкова — 80 мл
  • Мед — 1 ч. л.
  • Оцет 9% — 20 мл
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати мариновану закуску з овочів з грибами:

Печериці нарізаємо пластинками.

Шаг №2

Болгарський перець нарізаємо соломкою.

Шаг №3

Кріп дрібно рубаємо.

Шаг №4

Часник нарізаємо пластинками.

Шаг №5

Обсмажуємо печериці на розігрітій сковороді з маслом, протягом пари хвилин.
Додаємо болгарський перець і, помішуючи, смажимо до м'якості перцю.
Додаємо сіль, перець, мед. Перемішуємо, смажимо хвилину. Додаємо оцет, перемішуємо, вимикаємо вогонь. Додаємо часник, кріп, перемішуємо.

Шаг №6

Даємо повністю охолонути, висипаємо в судочок. Ставимо в холодильник на ніч (мінімум на 4 години). Або беремо на природу — поки ви доїдете, закуска промаринується.
Маринована закуска з овочів з грибами готова. Приємного апетиту!

Вгору