Маринована вишня (маринована черешня)

12

Незрівнянну мариновану вишню, подану до шматка телятини, ми спробували в Яремче. Але рецептом я не переймалася, а потім і зовсім про неї забула. Але нещодавно побачила рецепт маринованої вишні, і бажання розгорілося в мені з такою силою, що я відразу ж порысила в магазин...

Продукти
  • Вишня або черешня — 500 г
  • Сіль
  • Цукор
  • Оцет
  • Чорний перець
  • перець Запашний
  • Лимонний бурбон
  • Перець «пташине око» — два-три стручки
  • Для черешні:
  • Кориця — половина палички
  • Кардамон
  • Гвоздика
Приготування

Як робити: Маринована вишня (маринована черешня)? Дуже просто читайте далі...

...Побачила рецепт маринованої вишні в ЖЖ stalic (Сталик Ханкишиев — ред.), і бажання розгорілося в мені з такою силою, що я відразу ж порысила в магазин. Звичайно ж, вишню в той день все розкупили. Але полювання пущі неволі, я була готова замаринувати хоч картоплю. : )) Тому купила півкіло черешні для експериментів.

Зізнаюся, черешню я збиралася згадати лише у контексті, що, мовляв, не варто замінювати нею вишню. Позбавлена і кислинки, і вишневого запаху, вона, на мою думку, мало чим відрізнялася від маринованого помідора черрі, ну, хіба що кісточкою... Але коли я принесла на роботу для ознайомлення з баночці того й іншого, на мій подив, черешню сміли навіть швидше, а одна дама взагалі воліла її, залишивши вишню. Так що, тепер я сама не знаю, що вважати вдаліше, мариновану вишню або мариновану черешню, напевно це справа смаку.

загалом, маринад для обох був однаковий, тільки в черешню я додала корицю, кардамон і гвоздику крім усього іншого.

*

Як зробити мариновану вишню (мариновану черешню):

1. Ягоди відокремлюємо від черешків, складаємо в банку, заливаємо окропом і відразу ж зливаємо його.

2. Готуємо Маринад за смаком — сіль, цукор, чорний перець, запашний перець, лимонний бурбон і два-три стручки «пташиного ока». У випадку з черешнею ще кардамон, гвоздика і підлогу палички кориці. Кардамон тут мені не дуже, якщо чесно. В кінці додаємо оцет.

Всі пропорції дуже суб'єктивні, головне пам'ятати, що інтенсивність маринаду сильно зменшиться в процесі, тому всі відтінки — і солоний, солодкий, кислий повинні звучати виразніше. Гострота розкриється пізніше, поки її не враховуємо.

3. Заливаємо маринадом ягоди, закриваємо кришкою (я не закатую), закутуємо рушником, даємо охолонути. Прибираємо в холодильник на добу.

Подаємо мариновану вишню і мариновану черешню до м'яса самі по собі або робимо соус. Маринад, до речі, теж зручно використовувати, щоб м'ясо потримати в ньому, наприклад. : ))

Вгору