Манти по-узбецьки

10

Рецепт мантів по-узбецьки — традиційного блюда Середньої Азії. Це просто і дуже смачно, так що готувати потрібно обов'язково!

Продукти
  • * Для фаршу:
  • Баранина — 300 г
  • Сало курдючне — 40 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Вода — 1-2 ст. ложки
  • Сіль — 0,5-0,75 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
  • * Для тіста:
  • Борошно — 1,5 склянки борошна (240 г)
  • Вода — 0,75 склянки (120 г), Сіль — 1 щіпка
  • рослинна Олія для змащування — 1 ст. ложка
Приготування

Як робити: Манти по-узбецьки? Дуже просто читайте далі...

Якщо ви хочете подати манти традиційно, то при подачі манти по 2-4 шт. на порцію, кладуть у каси, заливають м'ясним бульйоном, заправляють кислим молоком і посипають перцем і зеленню.

Покрокове приготування

Шаг №1

Готують страви за рецептом мантів по-узбецьки.

Шаг №2

Як приготувати манти по-узбецьки:

Борошно просіюють, вливають воду, солять.

Шаг №3

З борошна і води з сіллю замішують круте тісто, скачують в кулю і залишають для набухання на 10 хвилин.

Шаг №4

Приготування фаршу. М'якоть баранини пропускають через м'ясорубку з крупною решіткою або дрібно рубають.

Шаг №5

Цибулю очистити і дуже дрібно ріжуть.

Шаг №6

У фарш додають дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, чорний мелений перець, сіль, трохи води (1-2 ст. ложки) і ретельно перемішують.

Шаг №7

Тісто розділяють на порції (12-14 шт.)

Шаг №8

Потім розкачують сочні товщиною 1-2 мм, діаметром 10 см

Шаг №9

На середину кожного сочня кладуть фарш.

Шаг №10

Зверху викладають шматочок курдючного сала величиною з мигдалину.

Шаг №11

Защипують в середині, надаючи виробу круглу форму. Щоб тісто не підсохло і не стало крихким, сирі манти покривають серветкою.

Шаг №12

Грати пароварки або, якщо є, яруси парової каструлі (каскана) змащують маслом, укладають на них манти так, щоб вони не стикалися один з одним, збризкують холодною водою і варять на пару 45 хв., закривши кришкою.

Шаг №13

Манти по-узбецьки готові!

Вгору