Манти по-русски

13 6 60 хв. 90 хв.

Ситні манти готують на пару, що робить їх ще корисніше.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Для фаршу:
  • Свинина - 500 г
  • або Яловичина - 500 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • сало Шпик або за бажанням - 50 г
  • Вода - 0,5 склянки
  • Зелень петрушки - 0,25 пучка
  • Зелень кропу - 0,25 пучка
  • Часник - 2 зубки
  • Сіль - 1-2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1-2 щіпки
Покрокове приготування
1 Манти по-русски, шаг 1

:)
2 Манти по-русски, шаг 2

Змішати сіль з борошном.

3 Манти по-русски, шаг 3

Влити воду.

4 Манти по-русски, шаг 4

Замісити тісто з борошна, води і солі. Тісто має бути тугим, але еластичним. Накрити тісто рушником і залишити «відпочивати».

5 Манти по-русски, шаг 5

Пропустити через м'ясорубку яловичину або свинину. Якщо м'ясо недостатньо жирне, потрібно додати дрібно нарізану шпик. Або ж сало можна теж прокрутити через м'ясорубку разом з м'ясом.

6 Манти по-русски, шаг 6

Цибулю очистити. Дрібно нашаткувати або теж пропустити через м'ясорубку.

7 Манти по-русски, шаг 7

До м'яса додати дрібно нашатковану або перемелений ріпчасту цибулю, холодну воду, сіль і перець, все добре перемішати.

8 Манти по-русски, шаг 8

Зелень дрібно нарізати.

9 Манти по-русски, шаг 9

Часник очистити і роздавити.

10 Манти по-русски, шаг 10

До фаршу також слід додати часник і дрібно нарубану зелень петрушки і кропу. Знову добре перемішати.

11 Манти по-русски, шаг 11

Тісто ще раз вимісити. Розкачати з нього довгий джгут і розділити його на шматочки вагою по 20 г

12 Манти по-русски, шаг 12

Шматочки розкачати тонкими кружечками, але так, щоб їх краї були тонше середини. Сформувати манти: для цього на середину розкатаних кружечків тіста покласти фарш.

13 Манти по-русски, шаг 13

Защипати краї так, як показано на фото. Спочатку з'єднати протилежні сторони, защипнути їх. Потім сформувати «вушка» і з'єднати їх попарно.

На відміну від пельменів манти не обов'язково защипывать «наглухо», адже вони будуть варитися на пару.

14 Манти по-русски, шаг 14

Решітки мантовницы або пароварки можна змастити жиром.
Підготовлені манти покласти на змащені жиром решітки (касканы) і готувати їх на пару протягом 30 хв.

15 Манти по-русски, шаг 15

Подати манти, полив оцтом або сметаною, можна покласти шматочок вершкового масла.

Вгору