Манники

5 4 30 хв. 180 хв.

Манники з давніх пір, зазвичай, готували в якості десерту: манники молочні, кавові, фруктові або ягідні (манник з журавлини, смородини) і т. д. Приготувати яскраве і смачне частування допоможе цей рецепт лепешняку з манної каші на ягідному відварі.

Продукти
  • Крупа манна — 50 г
  • Цукор — 50-75 г
  • Журавлина — 100 г
  • Вода — 250-300 мл
  • Вершки для сервірування — 50-75 мл
Приготування

Як робити: Манники? Дуже просто читайте далі...

Можна зварити і звичайний маннік на молоці. Для звичайного лепешняку варять рідку манну кашу на молоці з цукром, додають ванілін, розливають на листи, охолоджують і нарізають на порції.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для лепешняку з журавлиною.

Шаг №2

Щоб приготувати ягідні манники, наприклад, манник з журавлини, віджимають сік ягід. Виходить 40-50 мл соку.

Шаг №3

Цукор і манну крупу змішують.

Шаг №4

Вичавки заливають водою і варять 10 хвилин.

Шаг №5

Відвар проціджують. Віджатий сік вливають в каструлю і доливають відваром до необхідної кількості — 250 мл

Шаг №6

Отриману суміш кип'ятять (доводять до кипіння на повільному вогні).
Потім додають цукор з манкою, безперервно помішуючи.

Шаг №7

Весь час помішуючи, заварюють манну кашу. Для цього варять при слабкому кипінні приблизно 10 хвилин — каша повинна добре загуснути.

Шаг №8

Після цього манник з журавлини так само, як і звичайний манник, викладають на блюдо, розрівнюють і охолоджують 2-3 години.

Шаг №9

Готовий манник нарізають шматочками. Подають манник з журавлини з вершками.
За цим же рецептом можна приготувати манник зі смородиною.

Вгору