Манник на молоці

Рецепт без борошна, а відповідно менше калорійний!!!

Продукти
  • Молоко нежирне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вершкове масло (можна замінити маргарином) – 25 г
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сіль – 1/2 ч. л.
Приготування

Як робити: Манник на молоці? Дуже просто читайте далі...

Підготуємо всі інгредієнти. Молоко потрібно брати кімнатної температури, так що заздалегідь дістаємо його з холодильника. В посудину вбиваємо яйця і злегка збиваємо їх. Додаємо до яєць цукор, солимо і збиваємо інгредієнти віночком. Потім додамо масло (або маргарин) і знову збиваємо. Додаємо в яйця молоко і потроху додаємо манку. Весь час перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо на столі, приблизно на півгодини, щоб манка розбухла.

Тісто виливаємо у відповідну форму, попередньо змащену маслом. Випікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах. В даному випадку ми випікали в мультиварці, вибираємо режим «Випічка» тривалістю в 1 годину. Готовий манник можна просто подати нарізаною на шматочки, а можна посипати кокосовою стружкою, корицею, полити розтопленим шоколадом, джемом. Також можете розрізати пиріг навпіл і перемазати якоїсь солодкої пастою, наприклад, сметанним кремом, джемом, згущеним молоком, глазур'ю. Крім того подати манник можна з кулькою морозива, так буде набагато смачніше. Іноді такі пироги просочують ромом або коньяком. Ще подивіться оладки з сиром і гарбузом — дуже смачно і ніжно, прекрасний варіант до чаю або чашки молока.

Молоко ви можете замінити кисломолочними продуктами, наприклад, сироваткою, кефіром, кошторисної або йогуртом. У такому випадку додайте трохи соди, пиріг вийде більш пишним. Манники готуються і з різними начинками і кремами, так що сміливо можете додавати ягоди і фрукти, цукати, сухофрукти, шоколад, мед і навіть гарбуз.

Після додавання манки в тісто, в обов'язковому порядку дайте їй набрякнути. На це може піти більше, ніж півгодини. Не поспішайте відправляти манник в духовку, інакше крупа погано розійдеться, і буде хрустіти на зубах у готовому блюді. Готовність пирога краще всього перевіряти зубочисткою.

Вгору