Манник

8

Пиріг з манної крупи, який з успіхом замінить обридлу манну кашу — манник. Рецепт лепешняку на сметані нескладний і не займе багато часу. А якщо ви приготуєте манник з вечора, вранці вас буде чекати готовий смачний сніданок.

Продукти
  • Сметана — 1 склянка
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Цукор — 1 склянка
  • Крупа манна — 1 склянка
  • Масло вершкове — 30 г
  • Молоко — 1 склянка
  • Вода — 1 склянка
  • Борошно — 1,5 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для лепешняку на сметані.

Шаг №2

Як приготувати маннік на сметані:

Манну крупу залити молоком або водою для набухання на 30 хвилин.

Шаг №3

Розтерти цукор з сметаною.

Шаг №4

Після додати масло, соду.

Шаг №5

Всипати манну суміш. Перемішати.

Шаг №6

Додати борошно. Все ретельно розмішати, тісто як на оладки.

Шаг №7

Включити духовку.

Змастити форму маслом. Тісто вилити у змащену маслом форму і випікати маннік на сметані при температурі 180-200 градусів до готовності (40 хвилин).

Шаг №8

Після закінчення 40 хвилин перевірити готовність лепешняку дерев'яною паличкою.

Шаг №9

Манник на сметані готовий. Приємного апетиту!

Вгору