Манник

12

найпростіший манник — дуже легкий у приготуванні домашній пиріг. Куди вже простіше — все перемішати і випекти!

Продукти
  • Крупа манна — 1 склянка
  • Масло вершкове — 100 г
  • або маргарин — 100 г
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 4 ст. ложки
  • Кефір — 1,5 склянки, Сода питна — 1 ч. ложка
  • Оцет яблучний — 1 ст. ложка
  • або сік лимона — 1 ст. ложка
  • ванільний цукор — 1 пакетик (10 г)
  • або ванілін — на кінчику ножа (за смаком)
  • Сіль — 1 щіпка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування самого простого лепешняку перед вами.

Включити духовку.

Шаг №2

Як приготувати найпростіший манник:

На самому маленькому вогні розтопити в мисці вершкове масло або маргарин.

Шаг №3

Манну крупу змішати з розтопленим вершковим маслом або маргарином.

Шаг №4

В іншу миску вбити яйця, додати цукор. Посолити.

Шаг №5

Потім влити кефір.

Шаг №6

Кефір, цукровий пісок, яйця і сіль змішати і добре збити віночком.

Шаг №7

Додати підготовлену манну крупу, питну соду, лимонний сік або оцет, ванільний цукор.

Шаг №8

Все ретельно перемішати.

Шаг №9

Форму (або лист) змастити маслом. Можна обсипати манкою. Викласти масу в підготовлену форму (або на змащений маслом деко). Розрівняти поверхню.

Шаг №10

Поставити на середню полицю в духовку. Випікати маннік на кефірі в духовці при температурі 200°C до готовності (близько 25 хвилин).

Шаг №11

Самий простий, але дуже смачний манник готовий!

Шаг №12

Подавати манник зі сметаною, варенням або з будь-яким солодким соусом.
Приємного апетиту!

Вгору