Манакиш з сумахом, чебрецем і кунжутом

9

Як на просторах інтернету натрапила на форум, в якому бурхливо обговорювали, що ж за пряність така сумах і де його використовують. Так от, я подумала, що багатьом знадобиться рецепт приготування манакиша з сумахом. Манакиш - це ліванська коржик із сумішшю спецій.

Продукти
  • Дріжджі сухі, швидкодіючі - 1 1/4 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 1 1/2 склянки
  • тепла Вода - 1/2 склянки
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Чебрець сушений - 1 склянка
  • Сумах мелений - 1 склянка
  • Кунжутне насіння - 1 ст. л.
  • Олія оливкова екстра класу - 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Манакиш з сумахом, чебрецем і кунжутом? Дуже просто читайте далі...

1. У мисці середнього розміру змішати дріжджі, 1 столову ложку борошна і 1/4 склянки теплої води. Все добре перемішати і відставити на 10 хвилин, щоб дріжджі розчинилися.

2. У чаші кухонного комбайна або звичайною великій мисці змішати сіль і 3/4 склянки борошна. Додати рідку дріжджову масу і решту воду. Добре перемішати, потім додати решту борошна і вимісити до однорідного стану (тісто має бути еластичним, не дуже тугим). Сформувати з тіста кулю, покласти в злегка промаслений миску, накрити і поставити в тепле місце для підйому на 1 1/2 години (тісто має збільшитися в два рази).

3. Приготувати начинку для манакиша. У невеликій мисці змішати чебрець, сумах і насіння кунжуту, додати оливкове масло, вимісити до пастоподібного стану, залишити в сторону. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

4. Тісто обім'яти і розкачати в овальний пласт розміром приблизно 30х20 див. Перенести тісто на промаслений лист, зверху нанести пасту з спецій. Поставити деко в розігріту духовку і готувати близько 3-4 хвилин, до золотистого кольору коржа.

Подавати манакиш відразу ж.

Вгору