Мамалига в горщику

4 2

Я дуже люблю мамалигу. Але, кожного разу, збираючись її приготувати, замислювалася: «А воно мені треба?» Бо заважаєш, заважаєш, заважаєш її до мерехтіння в очах, аж колише і руки ниють...

Продукти
  • Кукурудзяна крупа
  • Сіль
  • Топлений курдючний жир (або будь-яке масло за смаком)
Приготування

Як робити: Мамалига в горщику? Дуже просто читайте далі...

Так було до того, як я дізналася чарівний спосіб приготування мамалиги в горщику. Це настільки просто, що не вірилося, поки сама не спробувала! Засипав, залив, поставив. ВСІ!!

Як приготувати мамалигу з кукурудзяного крупи в горщику:

1. Отже, беремо невеликий горщик (мій - на 900 мл). Засипаємо в нього кукурудзяну крупу - у мене десь неповний склянку виходить. Додаємо сіль і заливаємо окропом. Кількість води дуже індивідуально - я, наприклад, люблю досить рідку мамалигу, яка, втім, на наступний день стає нарезабельной :)

2. Ставимо горщик в духовку на середній вогонь і забуваємо на годину. Можна потім ще зменшити вогонь і потримати мамалигу довше.

3. Після чого дістаємо горщик з духовки, заправляємо мамалигу тим жиром, який вам більше до смаку (вершковим маслом, оливковою олією, топленим салом - я от дуже люблю витопити жир з шматка курдючного сала і вмішати його разом зі шкварками), перемішуємо і залишаємо мамалигу постояти ще хвилин на 15-20.

Якщо в процесі приготування щось таки пристало до стінок горщика, після заправки відбувається чудесне - все акуратно відлипає і розчиняється в загальній масі повністю!

Смачно їсти гарячу кукурудзяну мамалигу, не менш смачно - холодну.

Вгору