Мамалига зі шкварками та цибулею

5 4 30 хв. 30 хв.

Дуже смачне і ситне блюдо, мене навчила готувати бабуся. Як Вам така мамалига?

Продукти
  • Вода - 6 склянок
  • Кукурудзяне борошно - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Сало свиняче - на смак
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Мамалига зі шкварками та цибулею? Дуже просто читайте далі...

З мамалиги також роблять кукурудзяні коржі, нарізаючи кашу і підсмажуючи її на маслі або жирі. Ріжуть зимну мамалигу вощеного ниткою або спеціальним дерев'яним ножем.

Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для мамалиги простіше простого.

Шаг №2

Як приготувати мамалигу з кукурудзяного крупи:

Воду влити в каструлю, довести до кипіння і злегка підсолити. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, всипати борошно.

Шаг №3

Варити мамалигу, не перестаючи помішувати до готовності 20-25 хвилин.

Шаг №4

Тим часом сало порізати на кубики.

Шаг №5

Цибулю очистити і помити. Нарізати кубиками.

Шаг №6

Нагріти сковороду, викласти сало. Посмажити на середньому вогні шкварки.

Шаг №7

Потім до шкваркам додати цибулю, обсмажити 5 хвилин до золотистого кольору, помішуючи.

Шаг №8

Насипати кашу в тарілку, зверху викласти шкварки з цибулею, полити мамалигу топленим свинячим жиром. Приємного апетиту.

Вгору