Мамалига

3

Мамалига – традиційне молдавське і румунське блюдо, рід густої каші, що готується з кукурудзяного борошна. Рецепт мамалиги дуже простий, це старовинне народне блюдо, таке ж повсякденне, як хліб.

Продукти
  • Борошно кукурудзяне — 100 г
  • Вода — 330 г
  • Сіль — 3 г (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для мамалиги перед вами.

Шаг №2

Як приготувати мамалигу:

У казан наливають воду, ставлять на вогонь, доводять до кипіння.

Шаг №3

У киплячу воду всипають сіль і трохи кукурудзяного борошна (20 г).

Шаг №4

Помішуючи, доводять до кипіння.

Шаг №5

Після того як вода закипить вдруге, всипають відразу все борошно гіркою.

Шаг №6

Потім розділяють її надвоє мішалкою. Варять на слабкому вогні 30 хвилин під кришкою.

Шаг №7

Потім ретельно розмішують все борошно, притискаючи мішалку до стінок каструлі. Якщо мамалига рідка, всипають ще трохи кукурудзяного борошна, безперервно розмішуючи.

Шаг №8

Щоб визначити ступінь готовності мамалиги, в каструлю опускають вертикально мішалку і швидко обертають се між долонями. Якщо на мішалці не залишиться слідів мамалиги— страва готова. В іншому випадку мамалигу слід залишити на вогні.

Шаг №9

Перед тим як викласти мамалигу, масу згрібають від стінок каструлі до центру змоченою у воді ложкою, залишають ще деякий час на вогні (2-3 хвилини).

Шаг №10

Потім каструлю кілька разів струшують і перекидають на дошку. Мамалига готова.

Шаг №11

Розрізають мамалигу тонким шнурком або дерев'яним ножем.

Шаг №12

Мамалигу подають зі шкварками, смаженою цибулькою, бринзою, соусом. Приємного апетиту!

Вгору