Малосольні огірки по-угорськи (на 3-літрову банку)

7 40 хв. 5800 хв.

Малосольні огірочки по-угорськи виходять міцними, хрусткими з пікантним смаком і дражливим ароматом. Рецепт «угорських» огірків нескладний, а готові огірки по-угорськи будуть вже через 3-4 дні, пробуйте!

Продукти
  • Огірки середньої величини - 1,5 кг
  • Зелень кропу - 2 пучки
  • Парасольку кропу - 1-2 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Вода - 2 л.
  • Сіль - 4 ст. ложки
  • Хліб білий - 1 шматочок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

Огірки добре помити - можна зі щіткою під проточною водою. Насухо витерти. Обрізати огірки з обох кінців і спробувати, не гірчать. Якщо гірчать, обрізати ще, потім зробити з обох кінців надрізи уздовж.

Шаг №3

Кріп помити і обтрусити від води. Часник розібрати на зубчики і очистити. Якщо часник молодий, то його не розбирають на зубки, а тільки чистять і потім нарізають шматочками.

Шаг №4

Ретельно вимити трилітрову скляну банку і на її дно покласти половину кропу.

Шаг №5

Огірки викладати в банку досить щільно один до одного, прокладаючи між ними часник.

Шаг №6

Воду посолити і закип'ятити. Злегка остудити.

Шаг №7

Шматок хліба підрум'янити на сковороді без жиру або в тостері (3-5 хвилин).

Шаг №8

Покласти хліб в марлевий або тюлевий мішечок, щоб він не розкришився в розсолі.

Шаг №9

Покласти на огірки.

Шаг №10

Залити огірки ще теплою водою так, щоб вона покрила і хліб. Покрити банку перевернутою тарілкою або чистою марлею. Поставити в тепле місце, можна в таке, куди слабо світить сонце (наприклад, на балкон). Витримувати 3-4 дні, час від часу повертаючи банку.

Шаг №11

Готові огірки по-угорськи вийняти з банки, скласти в інший посуд, залити процідженим розсолом і тримати в холодильнику. Огірки по-угорськи зберігають свій смак і твердість 4-5 днів.

Вгору