Малайська суп з рисовою локшиною і креветками

11 4

Справжній малайська суп приготувати не складно, але лише за умови, що спеції підібрані правильно і закладаються в потрібному вигляді.

Продукти
  • Рисова вермішель або локшина - 120 г
  • Масло рослинне - 15 г (1 ст. л.)
  • овочевий Бульйон - 600 г (2 1/2 склянки)
  • Кокосове молоко - 400 г (1 2/3 склянки)
  • Рибний соус - 30 г (2 ст. л.)
  • Лайм - 1/2 шт.
  • Креветки варені (чищені) - 16-24 шт.
  • Сіль і кайенский перець за смаком
  • Кінза рубана свіжа або для сервірування
  • *
  • Для пасти:
  • Лимонна трава (дрібно різана) - 2 шт.
  • Чилі червоний (очищений від насіння і дрібно нарізаний) - 2 шт.
  • Імбирний корінь (чищений і нарізаний тонкими пластинами) - 1 см
  • Креветочная паста - 1/2 ч. л.
  • Часник (чищений і дрібно нарізаний) - 2 зубки
  • Куркума (мелена) - 1/2 ч. л.
  • Індійська паста Тамаринд - 2 ст. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Локшину або вермішель відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Відкинути вироби на друшляк, промити під проточною холодною водою, дати воді стекти. Відставити в сторону.

Шаг №2

2. Приготувати пряну пасту. У ступку скласти всі інгредієнти для пасти і добре розтерти товкачиком. Можна скласти інгредієнти в блендер або кухонний процесор і пульсувати до утворення однорідної маси.
3. У великій сковороді розігріти олію, викласти в сковороду пряну пасту і готувати на повільному вогні, помішуючи, до появи сильного аромату, але не дати пасті підгоріти.
4. Налити в сковороду рибний бульйон і кокосове молоко, довести масу до кипіння. Додати рибний соус, перемішати і готувати ще 5 хвилин. Посипати сіллю і перцем, видавити сік лайма. Викласти в сковороду креветки і готувати 1-2 хвилини.
5. У 4 порційні тарілки викласти рисову локшину (вермішель) і налити суп. Посипати рубаною кінзою. Подавати суп гарячим.

Вгору