Маковий пиріг

13

Готується пиріг з додаванням маку, меленого мигдалю і лимонної цедри.

Продукти
  • Мак — 50 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 180 г
  • Мигдаль мелений — 50 г
  • Лимонна цедра — 1 ст. л.
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Борошно — 300 г
  • Молоко — 60 г
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Лимонний сік — 125 г
  • *
  • Для сиропу:
  • Цукор — 200 г
  • Лимонний сік — 150 г
  • Вода — 90 г
Приготування

Як робити: Маковий пиріг? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати маковий пиріг:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити вершковим маслом жароміцну форму діаметром 23 див.

2. У великій мисці змішати борошно, мигдаль, розпушувач і сіль.

3. У невелику миску насипати мак, залити молоком, залишити на 15 хвилин.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром і лимонною цедрою до кремоподібного стану. Ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати слабкої потужності, поступово ввести суху (борошняну) суміш, лимонний сік і мак з молоком.

5. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати маковий пиріг 50-60 хвилин, до готовності.

6. Дістати готовий маковий пиріг з духовки, дати охолонути у формі протягом 10 хвилин, а потім дістати з форми.

7. Тим часом приготувати сироп. У сотейнику змішати цукор, лимонний сік і воду, на слабкому вогні довести до кипіння, варити пару хвилин.

8. Маковий пиріг покласти на решітку, а грати розташувати над листом. Дерев'яною шпажкою зробити проколи по всьому периметру пирога, полити теплий маковий пиріг сиропом, збираючи сироп з дека з знову поливаючи пиріг.

Вгору