Макарони, запечені в духовці

12 6

Макарони, запечені в духовці з м'ясним фаршем, квасолею та сиром, подаються зі сметанним соусом.

Продукти
  • Фарш яловичий — 320 г
  • Помідори, консервовані без шкірки (рубані) — 400 г Квасоля чорна консервована (промита) — 420 г
  • Сир монтерей джек (подрібнений на тертці) — 0,5 склянки
  • Макарони спіральки або подібні — 1,5 склянки
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Соус з цілими овочами типу маринара або сальса — 0,75 склянки
  • Орегано сушений — 1 ч. л.
  • Кумін мелений — 0,5 ч. л.
  • Порошок чилі — 0,5 ч. л.
  • Сметана — 1/3 склянки
  • Цибуля зелена (різаний) — 3 ст. л.
  • Кінза свіжа (рублена) 2 ч. л.
  • Цедра лайма (подрібнена) — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Макарони, запечені в духовці? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати макарони, запечені в духовці:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Потім осушити і перекласти назад в порожню каструлю, в якій вони варилися.

3. Велику сковороду злегка змастити маслом, розігріти, викласти на нього фарш і часник, готувати, помішуючи, до коричневого кольору фаршу. Якщо утворилося багато жиру, то його необхідно злити з смаженого фаршу.

4. Викласти фарш в каструлю з макаронами, туди ж додати квасолю, помідори, овочевий соус, орегано, кумін і порошок чилі. Перекласти масу в жаростійку форму об'ємом 1,5-2 л

5. Помістити форму з макаронами в розігріту духовку, накрити кришкою, запікати 30 хвилин. Потім зняти кришку, посипати макарони сиром, готувати ще 3 хвилини, до розплавлення сиру.

6. У невеликій мисці змішати сметану, 2 ст. ложки зеленого лука, кінзу і цедру лайма.

7. Подавати макарони, запечені в духовці, зі сметанним соусом, посипавши залишилися зеленою цибулею.

Вгору