Макарони з сиром

13 6 35 хв. 45 хв.

В макарони з сиром додається трюфельне масло і страва набуває неймовірний аромат.

Продукти
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) - 2 ст. л.
  • Сир фонтіна (подрібнений на тертці) - 90 г
  • Сир грюйер (подрібнений на тертці) - 60 г
  • трюфельне Масло - 1,5 ч. л.
  • Молоко - 2,25 склянки
  • ріпчаста Цибуля (нарізаний соломкою) - 2 склянки
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • фігурні Макарони дрібні - 300 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,75 ч. л.
  • Хліб білий (рваний на шматочки) - 60 г
  • Часник (роздавлений) - 2 зубки
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Макарони з сиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати макарони з сиром:

1. У великий сотейник налити 1,75 склянки молока, покласти лавровий лист і цибулю, довести до температури 90 градусів, але не допустити закипання. Накрити сотейник і залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин.

2. Макарони відварити у воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити.

3. Процідити молоко через сито, цибулю і лавровий лист видалити. Молоко перелити назад в сотейник і поставити на середній вогонь. Борошно розвести в останньому 1/2 склянці молока. Поступово ввести цю суміш в молоці в сотейнику, помішуючи, довести до кипіння. Готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Зняти сотейник з плити, залишити при кімнатній температурі хвилин на 6. Поступово ввести в цю суміш фонтину і грюйер, розмішати.

4. В вершкову суміш викласти макарони і налити трюфельне масло. Викласти макарони в жаростійку форму об'ємом 2 літра.

5. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву.

6. В чашу кухонного процесора покласти подрібнений пармезан, шматочки хліба і часник, подрібнити. Налити в цю масу оливкова олія, пульсувати ще пару разів.

7. Посипати хлібної крихтою макарони у формі і помістити макарони з сиром під гриль приблизно на 2 хвилини.

Подавати макарони з сиром відразу ж.

Вгору