Макаронник або локшин ник з яйцем

8 6 20 хв. 40 хв.

Із звичайної локшини можна легко приготувати смачну запіканку!

Продукти
  • Локшина або макарони — 250 г
  • Яйця — 1 шт
  • Молоко — 1 стакан, Цукор — 2 ст. ложки
  • Сухарі мелені — 2 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Масло вершкове — 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для лапшевника (макаронника) з яйцем.

Шаг №2

Як приготувати локшин ник з яйцем:

Зварити макарони чи локшину. Для цього в каструлю влити 2 л води, довести до кипіння, посолити. Всипати локшину або макарони, накрити кришкою. довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні під кришкою 7 хвилин.

Шаг №3

Готову локшину або макарони відкинути на сито, щоб злити з них воду.

Шаг №4

В окрему каструлю влити холодне молоко, покласти сирі яйця, цукор, сіль. Перемішати.

Шаг №5

Потім, добре розмішавши, влити це молоко в макарони чи локшину.

Включити духовку.

Шаг №6

Форму застелити фольгою і змастити маслом.

Локшину покласти на подмазанную маслом сковороду, посипати сухарями. За бажанням можна зверху збризнути маслом. Запікати локшин ник з молоком в духовій шафі 15-20 хвилин при температурі 180 градусів, поки не утвориться рум'яна кірочка.

Шаг №7

Макаронник з яйцем готовий. При подачі на стіл посипати макаронник цукром або полити олією.

Вгору