Мафіни з шпинатом і сиром

9

Несолодкі мафіни зі шпинатом і сиром фета, з тіста на натуральному йогурті.

Продукти
  • Шпинат свіжий або заморожений — 250 г
  • Сир фета (нарізаний дрібними кубиками) — 250 г
  • Йогурт натуральний — 250 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Олія оливкова екстра класу — 60 г
  • Борошно — 350 г
  • Розпушувач — 3 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове — для змазування формочок
Приготування

Як робити: Мафіни з шпинатом і сиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мафіни зі шпинатом і сиром:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом 12 формочок для мафінів.

2. Шпинат бланшувати в киплячій воді до м'якого стану, 2-4 хвилини. Осушити, віджати якомога більше рідини. Порубати шпинат.

3. У великій мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

4. В іншій мисці збити яйця з маслом і йогуртом до однорідного стану.

5. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести в йогуртову суміш борошно, добре перемішати.

6. Ввести шпинат і сир, акуратно перемішати.

7. Викласти тісто в підготовлені формочки і помістити в попередньо розігріту духовку. Випікати маффіни зі шпинатом і сиром при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

8. Готові маффіни зі шпинатом і сиром дістати з духовки, дати трохи охолонути, а потім можна вийняти мафіни з формочок.

Вгору