Мафіни з ромом і родзинками

14

Готуються мафіни з родзинками, з додаванням кави і темного рому.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Родзинки — 135 г
  • Кава в гранулах — 0,5 ч. л.
  • Ром темний — 5 ст. л.
  • великі Яйця — 2 шт
  • Молоко — 125 г
  • Борошно — 225 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор коричневий — 150 г
  • Родзинки для прикраси (за бажанням)
  • *
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Ром темний — 1,5 ст. л.
  • Цукрова пудра — 225 г (1,5 склянки)
Приготування

Як робити: Мафіни з ромом і родзинками? Дуже просто читайте далі...

1. У невеликій мисці розвести кави в 5 ст. ложки рому. Викласти у цю рідину родзинки, відставити на 15 хвилин.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити паперовими розетками 12 формочок для мафінів

3. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром до пишного стану.

5. У масляну суміш поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

6. Продовжуючи збивати масляну суміш на мінімальній швидкості, ввести борошно і молоко. Потім ввести родзинки з ромом, перемішати.

7. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4.

8. Помістити формочки з тістом в духовку, випікати маффіни 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

9. Дістати мафіни з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі.

10. Тим часом приготувати глазур. У невеликій мисці збити вершкове масло з ромом, потім поступово ввести цукрову пудру, добре перемішати.

11. Нанести глазур на мафіни, прикрасити родзинками.

Вгору