Мафіни з інжиром

12 20 хв. 50 хв.

Готуються мафіни на молоці, з сушеним інжиром.

Продукти
  • Молоко — 250 г
  • Масло вершкове (розтоплене) — 60 г
  • Інжир сушений (рубаний) — 90 г
  • Яйце велике — 1 шт.
  • Мигдаль (рубаний) — 30 г
  • Лимонний сік — 0,5 ст. л.
  • Апельсинова цедра — 3 ст. л.
  • Борошно — 300 г
  • Цукор — 150 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Лимонна цедра — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Мафіни з інжиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мафіни на молоці з інжиром:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Застелити паперовими розетками 12 формочок для мафінів.

2. У мисці змішати молоко і лимонний сік, залишити в сторону на 5 хвилин.

3. У невеликому сотейнику довести до кипіння апельсиновий сік, викласти в нього рубаний інжир, залишити в сторону для остигання.

4. В окремій мисці змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль.

5. У молоко додати яйця і вершкове масло, добре перемішати. Висипати в цю суміш борошно, додати інжир, апельсиновий сік, апельсинову цедру і мигдаль, перемішати.

6. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4 і помістити в розігріту духовку, випікати маффіни з інжиром 25-30 хвилин до готовності.

7. Готові маффіни на молоці з інжиром дістати з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі. Потім мафіни дістати з формочок і можна подавати.

Вгору