Мафіни з фініками

10 15 хв. 45 хв.

Готуються мафіни на молоці, з додаванням лимонної цедри і фініків.

Продукти
  • Молоко — 250 г
  • Яйце велике — 1 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) — 60 г
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Фініки (рубані) — 125 г
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор коричневий — 150 г
  • Лимонна цедра — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Мафіни з фініками? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом 12 формочок для мафінів.

2. Лимонний сік налити в сотейник, довести до кипіння. Зняти сотейник з плити. Додати до лимонному соку фініки, залишити остигати при кімнатній температурі.

3. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

4. У сотейник з фініками додати цукор і лимонну цедру, розмішати цукор.

5. В окремій мисці збити молоко з яйцями і маслом. Змішати цю масу з сухими інгредієнтами і вмістом сотейника. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку на 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

6. Дістати мафіни з духовки, дати охолонути протягом 5 хвилин, а потім дістати з формочок і можна подавати.

Вгору