Мафіни з чорницею

10 10 хв. 25 хв.

Ці маффіни не здобні. В тісто додається тільки одне яйце і пару ложок рослинного масла. Але чорниця, як завжди, облагороджує будь-яку випічку.

Продукти
  • Пахта або кисле молоко - 1/2 склянки
  • Чорниця - 1/2 склянки
  • Борошно - 1 склянка
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Цукор - 1/3 склянки
  • Ванільний екстракт - 2 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Цукор для присипки
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. З пергаменту вирізати 18 квадратів розміром 9х9 сантиметрів. Викласти паперові квадратики у формочки для мафінів, руками добре розрівняти (не страшно, якщо папір трохи підніметься, тісто опустить її на дно).

Шаг №2

2. У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, перемішати. Ввести в борошно цукор і ягоди, перемішати.

3. В іншій мисці злегка збити сколотини з яйцем, рослинним маслом і ванільним екстрактом.

4. Ввести рідку масу в борошняну, акуратно перемішати.

Шаг №3

5. Викласти тісто в підготовлені формочки, посипати цукром. Помістити форму в духовку і випікати маффіни близько 15 хвилин, до чистої дерев'яної палички. Дати готовим маффинам охолонути при кімнатній температурі, а потім посипати цукром і дістати з форми.

Вгору