Мафіни з арахісом

12 25 хв. 55 хв.

Готуються мафіни з арахісом, з додаванням білого шоколаду.

Продукти
  • Масло вершкове — 90 г
  • Арахіс мелений — 50 г
  • Шоколад білий рубаний — 100 г
  • Вершки нежирні — 150 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • *
  • Для крему:
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Цукор коричневий — 2 ст. л.
  • Цукрова пудра — 225 г
  • Грильяж з арахісом (рубаний) — 90 г
Приготування

Як робити: Мафіни з арахісом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мафіни з арахісом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити паперовими розетками 12 формочок для мафінів.

2. Білий шоколад з вершками розтопити на водяній бані. Зняти з лазні, дати трохи охолонути.

3. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, арахіс і сіль.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

5. Продовжуючи збивати масляну суміш на мінімальній швидкості, поступово ввести муку і розтоплений білий шоколад.

6. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку, випікати маффіни з арахісом 25-30 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі. Дістати готові маффіни з арахісом з духовки, дати трохи охолонути.

7. Тим часом приготувати крем. Вершкове масло збити з цукром до кремоподібного стану. Ввести цукрову пудру, добре перемішати. Змастити цим кремом мафіни, прикрасити мафіни з арахісом шматочками грильяжу.

Вгору