Мафіни святкові

12

Мафіни в кокосовій стружці, зі збитими вершками.

Продукти
  • Масло вершкове — 125 г
  • Молоко — 125 г
  • Цукор — 150 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • малиновий Мармелад — 85 г
  • Вода (окріп) — 250 г
  • Лід — 125 г
  • Кокосова стружка — 185 г
  • Вершки збиті — 125 г
Приготування

Як робити: Мафіни святкові? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Змастити маслом 12 формочок для мафінів.

2. У мисці змішати борошно і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Додати молоко і яйця, добре перемішати. Поступово ввести муку, перемішати лопаткою.

4. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку на 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Потім дістати з духовки, дати охолонути протягом 5 хвилин, а потім дістати мафіни з формочок.

5. Приготувати глазур. У мисці змішати окріп і мармелад, розпустити мармелад у воді. Потім додати в цю суміш крихти лід, дати йому розтанути. Помістити в холодильник на 10 хвилин, періодично помішуючи. Обваляти в цій злегка подстывшей рідини мафіни з усіх боків, а потім обваляти в кокосовій стружці. Дати маффинам постояти при кімнатній температурі хвилин 15.

6. Розрізати кожен мафін навпіл, змастити половинки збитими вершками, з'єднати.

Вгору